до

до
до
предл
1. (близост) vicìno a, accànto a
един до друг l'uno accanto all'altro
седни до мен! sièditi vicino a me!
2. (предел) fìno a
ще отида пеша до спирката andrò a piedi fino alla fermata
ще те чакам до пет часа ti aspetterò fino alle cinque

Български-италиански речник. 2015.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”